Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 22.11.2013

Predstavljamo vam žirijo za BOFF 2013

Štiričlansko žirijo letošnjega festivala sestavljajo Karmen Tomšič, Stefano De Franceschi, Boštjan Mašera in Klemen Premrl.

Karmen Tomšič je filmska montažerka, snemalka, režiserka in kinooperaterka. Postojnčanka, ki živi v Bolzanu v Italiji. Sodelovala je z največjimi slovenskimi filmskimi in oglaševalskimi festivali, dela za nacionalne televizije, filmske studie, oglaševalske agencije, zasebne TV-postaje v Italiji in tujini. Je smučarka, deskarka, potapljačica, športna plezalka in padalka.

Stefano De Franceschi je novinar in snemalec TV Koper. Kot avtor in voditelj različnih televizijskih oddaj o turizmu in potovanjih je posnel več kot 300 reportaž in dokumentarcev v 100 državah na petih celinah in za njih prejel tudi nekaj pomembnih nagrad.

Boštjan Mašera je filmski in televizijski režiser, režira predvsem igrano-dokumentarne filme in druge TV-oddaje za RTV Slovenija in neodvisne produkcijske hiše. Gorski svet mu je blizu, zato je ustvaril nekaj filmov z gorniško in alpinistično tematiko (med drugimi Oltarji Špika, Manaslu – Pot h gori, pot k prijatelju in Svalbard – Špice Spitzbergna). Nekateri od njih so bili tudi nagrajeni na domačem in na tujih gorniških festivalih.

Klemen Premrl je začel svojo alpinistično pot z dvanajstimi leti, dve leti kasneje je bil s svojimi prijatelji med najmlajšimi plezalci, ki so uspeli preplezati športne smeri zgornje IX težavnostne stopnje. Kmalu se je posvetil alpinizmu in plezanju v večjih alpskih stenah, trenutno je med najboljšimi lednimi plezalci na svetu. S filmom se ukvarja amatersko.

O žiriji podrobneje tukaj