Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 02.12.2014

Sprehod skozi spored letošnjega BOFF-a

Letos se v Bovcu ob dobrih filmih s tematiko športov v naravi in narave same družimo od sobote 27. do ponedeljka 29. decembra. Osmi Bovec Outdoor Film Festival (BOFF) v treh večerih prinaša 28 filmov. Od tod in tam, daljše in krajše, s hribov in iz morja. Z veliko akcije in/ali z močnim sporočilom. Žepnih ali skoraj holivudskih produkcij.

Filme smo izbrali izmed 64 prispelih. Trije so v netekmovalni kategoriji Era, dva v kategoriji Narava. V tekmovalnem izboru pa je devet filmov v kategoriji kratkih športnih filmov in štirinajst filmov v kategoriji dolgih športnih filmov.

Žanrsko lahko filme ločimo na socialne drame, avanturistične filme ter zgolj dokumentarne feljtone. Nekako smo izolirali tudi filme mlajših, predvsem slovenskih avtorjev, katerim je namenjen samostojen blok ter pogovor z enim od letošnjih žirantov.

Vse projekcije bodo tudi letos v Stergulčevi hiši. Kaj bi bilo tebi najbolj zanimivo za ogled, moraš ugotoviti sam/sama. Omenimo pa šest domačih izdelkov: Škodljivci Maura Lainščka (gorsko kolesarstvo), Šmarna Gora Julije Ferenc, Skejtaj s srcem Tomaža Šantla (rolkanje/dobrodelni projekt), dva kratka videa o gorski kolesarki Lindi Paluc avtorja Mateja Gostinčarja, Senčno dolino Janija in Jureta Klavore (gorsko kolesarstvo) in čisto svež film Nedotaknjeno (Untouched) Mitje Legata (smučanje, deskanje).

Spored najdeš TUKAJ
Več o filmih pa TUKAJ

Spremljevalni spored

Festival v soboto odpre otvoritev fotografske razstave Aleša Fona v predverju Stergulčeve hiše.
V nedeljo nam dan poleg filmov popestrita dve predstavitvi: Tomaž Praunseis bo predstavil svoj dobrodelni projekt Skejtaj s srcem, Jure Batagelj pa spregovori o spletni strani v spomin na alpinista Slavca Svetičiča.
V ponedeljek po podelitvi priznanj najbolšim filmom bo predaval še alpinist Klemen Premrl.

V Stergulčevi hiši bo tudi že tradicionalni knjižni sejem s knjigami založb Didakta, Planinska zveza Slovenije in Sidarta, večere po projekcijah pa nam bo krajšal glasbeni program z živo glasbo in didžeji.

Se vidimo v Bovcu!