Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 01.03.2015

Mežica za nami, Ljubljana prihajamo!

Spet  smo bili na KOFF – u (BEST OF BOFF + Koroška = Koroški outdoor film festival). Sledi Plezalni center Ljubljana.

Lahko bi rekli, da je filmski večer v Mežici-Narodni dom, postal že kar njihova stalnica kulturne ponudbe. Četrtič zapored so tako izbrani filmi festivala BOFF pripotovali grta, poleg njih pa je Boštjan Lesjak (izvedba: KOFF) povabil tudi domače koroške avtorje, po vrstem redu si sledijo film in koroški avtorji:

Conquered Joy / Miha Glavič / Več  filmu:
http://www.mtb.si/novice/2427-startajo-premiere-bmx-filma-conquered-joy.html

The Other side  / Rok Klančnik / Več  filmu:
http://www.friko.si/index.php/balvaniranje/2539-qthe-other-sideq-video

Japonska 2014 / Jani Hercog
Road trip iz zasnežene Japonske, vulkanski kraterji polni visokega puhca, papanje sušija in namakanje v naravnih vrelcih. Družba treh Turnih riti (Koroška skupnost, združena v imenu turnega smučanja in deskanja) se poda na dogodivščino, o kateri nekateri le sanjajo.  Zanimiv nabor glasbe in humorna montaža tako zadovoljita tudi tiste ki se ne spuščajo samo po belih strminah. (recencija: JM)

Enaindvajseti februar je v skoraj polni dvorani potekal že po preverjeni formuli, približno dve uri šusa, nato gurmanska pavza, žrebanje nagrad za obiskovalce in še zadnji sklop, nato razna komunikacija. Boštjan je gledalcem predstavil vsebine filmov in koncept dogodka, prisotni pa so bili tudi vsi koroški filmarji (Miha, Rok, Jani), ki jim je bilo namenjeno nekaj besed o njihovih projektih.
Že lani smo imeli idejo o razširitvi programa na dnevni del (zimska tura, lavinska delavnica, test opreme, itd..). A letos je bilo na Peci občutno manj snega kot lani, pa tudi spihalo ga je, tako da za neko ambiciozno aktivnost ni bilo pravega zagona. V izvedbi Vertical Adventures, pa je Rok Zalokar udeležencem krajše enodnevne lavinske delavnice predstavil nekaj tehnik iskanja zasutih v snežnem plazu, demonstracije testov stabilnosti snežne odeje, vertikalni snežni prerez in še kaj. Dogajalo se nam je na vetrovni Topli, za toplo noter pa hvala Kalčiju za odličen golaž z »kipnjeni knedlni«, mnjami. Ker pa je bil zvečer na sporedu tudi film No sun Valley, pa so se organizatorji spomnili tudi Alena Mlekuž, njemu je bila posvečena tudi omenjena lavinska delavnica, v spomin in opomin.

Varujem, grem.
Po nekaj letnem premoru, ko je festival BOFF gostoval tudi v Ljubljanskem Kinodvoru, pa se v marcu ponovno vračamo v prestolnico. Tokrat so nas povabili v inkubator sodobne plezalne scene, tam poleg visokih, previsnih, težkih in lažjih smeri, skrbijo tudi za duha plezalne srenje. Na njihovem ličnem spletnem mestu je predstavljena raznolika kulturna prehrana, ki nasiti še tako lačnega. In delčku te zgodbe PLEZALNEGA CENTRA LJUBLJANA  (PCL) se letos pridružuje tudi naš festival. Tako smo skupaj sestavili krajši program filmov,  plezalno – alpinistične tematike,  upamo da se »stvar prime« ter da se razvije v kaj večjega.  Vabljeni vsi v PCL na »BEST OF BOFF«!

12. marec 2015, ob 20.00

Na velikem platnu Grif Bara ( PCL) si lahko BREZPLAČNO ogledate najboljše s filmskega festivala BOFF. Na programu prvega večera so filmi: Ne tako daleč (Not so far), Novinec (Novato), Ledeni slap (Ice Fall) in Leteti visoko- Everest (Flying high – The Quest for Everest).
13. marec 2015, ob 20.00
Drugi dan, ista lokacija. Oglejte si fascinantno zgodbo o drzni tradiciji ameriških plezalcev, enega najbolj težko pričakovanih filmov zadnjih let, to je Valley Uprising (Veliki zmagovalec festivala BOFF 2014: Nagrada Občinstva in Nagrada žirije za film v kategoriji Šport in akcija dolgi filmi. Brezplačno v  PCL!

VEC o dogodku TUKAJ!

AKTUALNO TUDI: RAZPIS ZA NOVE SODELAVCE, odprt še do konca marca.