Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 16.11.2009

Fantasy snow garden

Kot veste bo v okviru festivala-a BOFF, potekala tudi prva edicija izdelave snežnih skulptur na Bovškem. V okenčku _Dogodki, se pod menijem_“Snow Sculptures“ skrivajo razpisni pogoji za tekmovalne ekipe.Mogočne v ledni zimski preobleki, mistične v polsencah sončnega zahoda, tako se bodo predstavile in vzbudile zanimanje ljubiteljev snega. Govorimo o fantazijskih umetniških likih, ki bodo dobili svojo strukturo iz najbolj mrzlega in primarnega elementa, vode, in bodo svojo luč ugledali na festivalu snežnih skulptur v Bovcu.
S svojo obliko, tako čisto, kot atraktivno za obiskovalce, bodo na najbolj sugestivnih in privlačnih krajih postavljeni ogromni kubusi (2,4m x 2,4m x 2,4m) stisnjenega pomrznjenega snega. Na teh blokih snega se bo 10 skupin umetnikov – ustvarjalcev izživelo in izkazalo svojo kreativnost in domišljijo v realizaciji originalnih skulptur na tem področju.
Snežne skulpture, ki bodo lahko občudovane tudi v večernih in poznih nočnih urah zahvaljujoč predvideni osvetljavi, bodo krasile in bogatile praznične dni vse dokler jih vremenske razmere ali prihajajoča pomlad ne bodo raztopile, … med svečkami in svetlobo za praznično novoletno vzdušje. Mistično – čarobno.