Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Pravila

1.  Deseti Bovec Outdoor Film Festival – BOFF 2016 bo potekal v Bovcu od 27. do 30. decembra 2016. Festival filma, športa, umetnosti, ekologije in narave bo potekal že devetič. Poleg projekcij filmov svetovne produkcije bo ponudil še predavanja, razstave in razne delavnice.

Festival BOFF se odvija v Stergulčevi hiši v centru Bovca, lahko pa da bo zadnji dan potekal tudi v Kulturnem domu Bovec. Filmski del festivala ostaja terminsko in vsebinsko nespremenjen – v treh dneh projekcij se bodo zvrstili filmi različnih (predvsem outdoor) športov, program pa vsebuje tudi nekaj ekodokumentarcev. Lani smo kot novost poudarili pomen slovenske produkcije in s tem dobili v goste tudi več avtorjev. S to prakso bomo nadaljevali, seveda pa bomo poleg tega zagotovili tudi odličen pregled tuje produkcije. Tuji filmi sicer po večini niso podnaslovljeni, saj za to nimamo dovolj finančnih sredstev, vendar je naša želja to vrzel zapolniti.

1.1. Vsebine filmov so:
Filmi s tematiko o zimskih in poletnih outdoor športih: šport kot rekreacija, način življenja ali doseganje svojih ciljev so le nekatere izmed variacij tem filmov. Predstavitev disciplin, lokacij, ideologij ali pomena ohranjanja stika s športom so glavne ideje, ki jih avtorji uporabijo za filmsko zgodbo. Glede na tematiko festivala se panoge v filmih omejujejo na športe, ki se odvijajo na prostem: alpinizem, plezanje, ledno plezanje, kajakaštvo, gorništvo, gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo, zmajarstvo, b.a.s.e. padalstvo, jamarstvo, soteskanje, smučanje, deskanje, treking, rolkanje, deskanje na valovih, deskanje z jadrom, potapljanje …

Filmi s tematiko o naravi/ekologiji: danes človek vse bolj ogroža naravo, a k sreči je vse več posameznikov, ki jih skrbi za naše okolje. S snemanjem ekodokumentarcev in prikazom dejstev poskušajo na gledalca narediti vtis.

2. Filmi so porazdeljeni v pet (5) kategorij.
Za več informacij kliknite tukaj.

3. Podelile se bodo naslednje nagrade:

  • Nagrada občine Bovec, ki jo podeli žirija v kategoriji Šport in akcija – dolgi filmi (do 450 EUR).
  • Nagrada občine Bovec, ki jo podeli žirija v kategoriji Šport in akcija – kratki filmi, krajši od 15 min (do 450 EUR).
  • Nagrada, ki jo podeli žirija v kategoriji Narava in ekologija (do 450 EUR).
  • Nagrada občinstva (do 450 EUR).
  • Nagrada ŠD Drča za najboljši slovenski izdelek.
  • Žirija lahko podeli tudi nagrado za izjemno delo.

Nagrade bodo podeljene le, če so v vsaki od tekmovalnih kategorij prijavljeni vsaj trije filmi.

4 . Festival je odprt za vse filmske ustvarjalce, tj. profesionalce in amaterje. Posamezni avtor lahko odda največ tri (3) izdelke, vsakega na svoji prijavnici.

5. Prijavnine za sodelovanje na BOFF-u ni. Prijavitelj krije le stroške poštnine.
ZADNJI ROK ZA PRIJAVE JE: 20. oktober 2016

6. Vse prijavljene filme za tekmovalni in netekmovalni (vzporedni) program je potrebno predložiti preko spodaj navedenega festivalskega FTP-strežnika:
_

Filme lahko posredujete tudi v elektronski obliki preko:
Dropbox-a, WeTransfer-ja, SendSpace-ja, FTP -ja in podobne storitve.

SPREJEMLJIVI FILMSKI FORMATI:
Resulucija: Full HD (1920 X 1080 px) (zaželjeno) 16:9 widescreen,
HD (1280 x 720 px) 16:9 widescreen
PAL (16:9 ali 4:3) – 720 X 576 minimalno (še sprejemljivo)
Kodiranje:  MOV (H264, min 15, max 40 mbps),
MP4, AVI
Velikost datoteke: do 2 GB

Organizator ne prevzema odgovornosti za slabo kvaliteto prejetega materiala. Organizator si pridržuje pravico, da v primeru slabe kvalitete poslanega filmskega zapisa filma ne predvaja v okviru filmskega festivala.
V prijavnici v elektronski obliki mora biti navedena povezava na napovednik, fotografije in film.
V primeru, da nam ne morete predložiti filma v elektronski obliki, nam pošljite 2 x DVD plošček (2 x DVD medij) s prijavo v tiskani obliki. Filmski napovednik lahko predložite tudi na dodatnem elektronskem mediju. Na tega lahko dodate tudi fotografije visoke resolucije. Fotografije se bodo uporabljale za potrebe in promocijo festivala BOFF.

7. Letnica nastanka filma za tekmovalni del mora biti 2014, 2015 ali 2016. Filmi, prijavljeni v kategorijo Era, ter oglasni in reprezentativni filmi, imajo lahko datum starejšega nastanka.

8. Filmi v slovenskem jeziku imajo lahko tudi angleške podnapise (ni nujno, je pa zaželeno). V kolikor je film v drugem jeziku, mora imeti slovenske ali angleške podnapise “vgrajene” v samo videodatoteko (ne kot dodatno datoteko s podnapisi).

9. Organizator in strokovna žirija bodo določili vrstni red ter merila za predstavitev in umestitev filmov na festivalu. Po presoji žirije se film lahko umesti v drugo kategorijo.

10. Člani žirije so strokovnjaki z različnih področij: komunikologije, fotografije, filma in športa. Več o članih žirije si preberite na spletni strani.

11. Deli posameznega prijavljenega filma (skupaj ne več kot 3 min) se lahko uporabijo za spot na televiziji, vendar samo v promocijske namene festivala BOFF. Prav tako se bodo uporabili podatki o avtorju in posamezne fotografije iz filmov za lastno promocijo ter uporabo v medijih.

12. Ob udeležbi na festivalu se avtor strinja, da se njegov film lahko uporabi za nekomercialno rabo na kulturnih prireditvah, ki so organizirane v sodelovanju s športnimi društvi, šolami in kulturnimi ustanovami (glej prijavni obrazec). Za katerokoli drugo uporabo bo BOFF pravočasno stopil v stik z avtorjem oz. nosilcem avtorskih pravic. Prav tako bodo zmagovalni filmi iz posameznih kategorij  predvajani po različnih lokacijah po Sloveniji (Tura zmagovalcev BOFF 2017).

13. Prijavitelj nosi vse pravice oziroma poseduje dovoljenja za uporabo glasbene podlage v filmu.

14. Bovec Outdoor Film Festival predstavniku posameznega filma, ki se bo predvajal na festivalu, krije stroške namestitve v Bovcu oziroma njegovi okolici na dan projekcije njegovega filma. Stroški  namestitve se krijejo za enega predstavnika na en film (režiser, scenarist, snemalec, glavni akter …), ostali spremljevalci se po predhodni rezervaciji pri organizatorju lahko domenijo za popust pri namestitvah. Potnih stroškov udeležencem BOFF-a organizator ne vrača.

15. V kolikor se film fizično pošilja, ga je treba poslati v dobrem tehničnem stanju, poštni pošiljki se priloži natisnjen prijavni obrazec (prijavni obrazec, ki je dostopen na spletni strani festivala BOFF), napovednik in fotografije. Naslov za pošiljanje:

ŠD Drča (za BOFF)
Brdo 67
5230 Bovec
Slovenija _ EU

Organizacijski odbor Bovec Outdoor Film Festivala ne sprejema odgovornosti za poškodbe, ki jih filmi lahko utrpijo med transportom. Prav tako poslanega materiala ne vrača, razen če se z ustvarjalci filma ne dogovori drugače. V primeru pošiljanja filmov preko kurirja želi biti organizacijski odbor BOFF-a o tem predhodno obveščen na tel.: +386 51 235 616 ali na e-pošto: info(at)boff.si

16. Za več informacij o Bovec Outdoor Film Festivalu pišite na info(at)boff.si.

17. Rok za oddajo prijavnice in filma: 20. oktober 2016.

Vabljeni na 10. BOFF! 

September 2016

Za prijavo odprite obrazec BOFF 2016 – Prijava