Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Delavnica, Izlet

Skrb za varnost je nedvomno tisti vidik turnega smučanja, ki zahteva največ pozornosti in doživlja največjo spremembo tako pri tehnološki opremi kot pri subjektivnem dojemanju nevarnosti gora v zimskih razmerah.

Od udeležencev se pričakuje osnovno smučarsko oziroma deskarsko znanje na neurejenem smučišču, osebna in lavinska oprema. Delavnica, izlet bo organizirana glede na predhodne prijave. Prijavljeni bodo o lokaciji in uri odhoda pravočasno obveščeni glede na trenutne razmere.

Za koga? Za turne smučarje, »split« deskarje, proste smučarje in ostale ki jih to zanima,

Termin: en dan med 29.-31.12.2013

Pridružil se nam bo Andrej Terčelj s strokovnimi sodelavci.
Andrej Terčelj je smučarski učitelj z mednarodno ISIA licenco in soavtor priročnika 101 nasvet za smučanje zunaj smučišč z naslovom Skrivnosti nedotaknjenih strmin.
Opravil je nešteto turnih smukov doma do zahtevnih prvenstvenih alpinističnih spustov na vsak celinah sveta.
Med smučarskimi spusti doma izstopajo Kočna, Kanjavec, Razor in v tujini Artesonraju (Cordilera Blanca), Pik Troglav (Tien Šan), Chugach (Aljaska), Lentzspitze (V stena), Gran Paradiso, Monte Rosa- Marinelli, Dom(Westflanke), Gašerbrum 2(Karakorum).
Svoje izkušnje gibanja zunaj urejenih smučišč deli v okviru Turnega kluba Gora.

Cena: 20 euro na osebo ( v ceni je skupno kosilo in admin. stroški)
Prijave: info (at) boff.si

______________________________________________________________________

SPODNJA DELAVNICA JE MOŽNA OB PREDHODNI REZERVACIJI VSAJ OSEM (8)  OSEB:

Delavnica o varstvu pred plazovi in tehniki smučanja na naravnem terenu:
Ker je freeride (smučanje ali deskanje izven urejenih smučišč in v visokogorju) tudi pri nas zasvojil že veliko navdušencev, smo za vse, ki jih zanima še kaj več, pripravili tridnevni seminar o varstvu pred plazovi, prvi pomoči in gibanju po snegu izven urejenih smučišč. Poučevali vas bodo strokovnjaki s področja vede o plazovih, opreme, preventive, medicine in freeride-a.

Urnik

28.12.- 30.12.2013

Prvi dan:

17.00 – 19.00
- Spoznavanje in predstavitev programa
- Teorija o varstvu pred snežnimi plazovi in prikaz opreme

Drugi dan:

9:00 – 15.00 (Sella Nevea)
- Spoznavanje z lavinsko opremo in preventiva
- Izbira terena

17:00 – 18:30
- Teorija o varstvu pred snežnimi plazovi
- Prva pomoč in oskrba zasutega

Tretji dan

9:00 – 15.00 (Sella Nevea)
- Iskanje in reševanje zasutega
- Ravnanje z lavinsko opremo
- Pomoč zasutemu v snežnem plazu.
- Izbira terena. (prisotni vsi mentorji)

Točen urnik bo prijavljenim udeležencem posredovan naknadno.

Za koga: Primerna je za vse, ki želijo svoje smučarsko ali deskarsko znanje nadgraditi z teorijo in prakso potrebno za smučanje ali deskanje izven urejenih smučišč. Predhodno znanje ni potrebno, smatra se da udeleženec dobro smuča oziroma deska. Seminar je primeren tudi za  izvajalce drugih zimskih športov.
Lokacija: Bovec ter okolica smučišča Kanin. V Bovcu (okolici)  bodo potekala popoldanska predavanja, prav tako pa so za udeležence ponudili ugodne cene za prenočitev. Praktični prikaz veščin pa bo potekal v okolici smučišča Kanin. V večernih urah pa ste vsi udeleženci delavnic vabljeni na brezplačne projekcije filmov festivala BOFF.
Oprema:
Potrebna je osebna lavinska oprema (lopata, sonda, lavinska žolna). Zagotovili pa bomo tudi nekaj opreme za vse, ki je še nimate. POMENBNO: V primeru da nimate lastne lavinske opreme je to potrebno navesti pri prijavi.
Mentorji: Sodelujemo s Gorskimi vodniki, prav tako se nam bodo pridružili člani GRS ter najboljši slovenski tekmovalci v disciplini freeride.
Cilji: Udeleženci se poučijo o nevarnosti snežnih plazov, preventivi ter reševanju zasutega. Prav tako spoznajo lavinsko opremo in njeno uporabo. Seznanijo se tudi z nudenjem prve pomoči zasutemu v snežnem plazu.

Cena:

UGODNO:  95,00 EUR.
(v ceni ni smučarske vozovnice in namestitve – kliči za ugodne ponudbe). Število mest je omejeno, minimalno število za izvedbo seminarja pa je osem udeležencev.

Vsi udeleženci prejmejo tudi praktično darilo.

Informacije in prijave:
ŠD Drča:
Tel: 051 235 616
E-pošta:  info (at) boff.si

POMENBNO:
Podatki za nakazilo: