Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Snežene skulpture 2010

1. Mednarodni festival snežnih skulptur – Snow Sculptures

Izdelovanje umetniških kipov iz blokov snega Bovec, 28-30 december 2010

Predstavitev in vsebinska zasnova:
Festivali snežnih skulptur se že leta odvijajo širom po svetu. Turistične destinacije jih predstavljajo kot posebno atrakcijo pri otvoritvi zimskih sezon ali za splošno promocijo krajev. V Sloveniji takega tipa festivala še ni, razen enega, ki pa je drugače zasnovan in ni direktno vezan na zimsko smučarsko destinacijo.
Festival temelji na postavitvi ogromnh snežnih kubusov narejenih iz stisnjenega pomrznjenega snega. Na teh blokih snega se več skupin ljubiteljev – umetnikov pomeri v klesanju in izkaže svojo kreativnost. Kaj vse se lahko rodi, ko se umetnost združi z duhom narave ”The Snow Cube Zone”, ki je tema letošnjega festivala nam bo pokazala vsaka skupina, ki bo imela možnost svobodno interpretirati umetnost in sneg.
Snežne skulpture bodo lahko občudovane tudi v večernih urah zahvaljujoč predvideni osvetljavi in bodo krasile kraj v prazničnih dnevih vse dokler jih vremenske razmere ne bodo izbrisale.

Načrt izvedbe:
Člani žirije bodo izmed vseh prijavljenih skupin izbrali največ 6, vsaka skupina je lahko sestavljena Iz dveh, treh ali štirih umetnikov. Izbor bo potekal na podlagi najboljših in originalnih idejnih projektov, prejetih do roka na spletni naslov organizatorja Program se bo odvijal na ulicah v Bovcu in na visokogorskem smučišču Kanin.

V upanju in želji, da bodo vremenske razmere naklonje Vas vabimo, da se prijavite na razpis in se nam s svojo kreastivnostjo pridružite v Bovcu in na Kaninu.

 

Zmagovalne ekipe Festivala snežnih skulptur

Modna revija, 2010

Avtorica Modne Revije: Ines Ferdinanda Drole iz mdnega studija Nanda.
V Novi Gorici je pred tednom dni odprla trgovino z modnimi ročno izdelanimi artikli z imenom: BUDOAR-šik po meri. Ines Drole Ferdinanda – Nanda, roj nov.1963, dipl.ing tekstilne tehnologije fnt ljubljana, od l.1992 dela kot samostojna modna oblikovalka, vendar moda ni njena edina radost. Privlačijo jo različni materijali, forma, barva, kompozicija, estetika nasploh. Pri delu jo vodi občutek za subtilne energetske pretoke, empatija in radost do življenja.

http://www.nanda.si

Sledila je podelitev zmagovalne skulpture, Pustimo mestu Pečat, v Kulturnem domu Bovec v sklopu festivala Boff. Festival je že pustil svoj pečat saj se že zbirajo navdušene ekipe z zanimivimi idejami. Interes za sodelovanje pa je prišel tudi s Potrugalske s strani umetnika Rodrigo Ferreira.

Zgodba o skulpturah “Snežnih kockah” se nadaljuje v Decembru 2011!

Metka Belingar, organizatorka
En hec d.o.o.