Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Snežene skulpture 2011

2. Mednarodni festival snežnih skulptur – Snow Sculptures

Razpis in prijava

Obrazec za prijavo

Izdelovanje umetniških kipov iz blokov snega Bovec, 28-30 december 2011

Predstavitev in vsebinska zasnova:
Festivali snežnih skulptur se že leta odvijajo širom po svetu. Turistične destinacije jih predstavljajo kot posebno atrakcijo pri otvoritvi zimskih sezon ali za splošno promocijo krajev. V Sloveniji takega tipa festivala še ni, razen enega, ki pa je drugače zasnovan in ni direktno vezan na zimsko smučarsko destinacijo.
Festival temelji na postavitvi ogromnh snežnih kubusov narejenih iz stisnjenega pomrznjenega snega. Na teh blokih snega se več skupin ljubiteljev – umetnikov pomeri v klesanju in izkaže svojo kreativnost. Kaj vse se lahko rodi, ko se umetnost združi z duhom narave ”The Snow Cube Zone”, ki je tema letošnjega festivala nam bo pokazala vsaka skupina, ki bo imela možnost svobodno interpretirati umetnost in sneg.
Snežne skulpture bodo lahko občudovane tudi v večernih urah zahvaljujoč predvideni osvetljavi in bodo krasile kraj v prazničnih dnevih vse dokler jih vremenske razmere ne bodo izbrisale.

Načrt izvedbe:
Člani žirije bodo izmed vseh prijavljenih skupin izbrali največ 6, vsaka skupina je lahko sestavljena Iz dveh, treh ali štirih umetnikov. Izbor bo potekal na podlagi najboljših in originalnih idejnih projektov, prejetih do roka na spletni naslov organizatorja Program se bo odvijal na ulicah v Bovcu in na visokogorskem smučišču Kanin.

V upanju in želji, da bodo vremenske razmere naklonje Vas vabimo, da se prijavite na razpis in se nam s svojo kreastivnostjo pridružite v Bovcu in na Kaninu.

Zmagovalne ekipe Festivala snežnih skulptur

 • 01_SNOW_ekipa_Italia1_3

  ITALIJA 1 – Mati Boginja

  Ime idejnega osnutka: LA DEA MADRE (MATI BOGINJA – NARAVA). Ekipo z imenom DALL‘IDEA ALLA FORMA sta sestavljala profesor Giuseppe Letizia in študent Martino Coccolo. Kraj prihoda: Gorica, Italija.

  Preberi več »

 • 02_SNOW_ekipa_finska_4

  FINSKA in ČEŠKA – Tardigrade

  Ime idejnega osnutka: TARDIGRADE. Ekipo z imenom HALLA SNOW SCULPTING so sestavljali Saila Hastrup in Marianne Aittoniemi iz Helsinkov, ter Jan Lastovička in Libor Hruška iz Češke. Kraj prihoda: Finska in Češka.

  Preberi več »

 • 03_SNOW_ekipa_Rusija_5

  RUSIJA – Slon, sanje

  Ime Idejnega osnutka: ELEPHANT, COW, GARDEN, DREAM, LUNCH. Ekipo z imenom GLEBOS so sestavljali kipar Gleb Tkačenko, Ksenija Puzrakova in Valerij Isajev. Kraj prihoda: Penza, Rusija.

  Preberi več »

 • 04_SNOW_ekipa_Italia2_4 2

  ITALIJA 2 – Fantazijski gozd

  Ime idejnega osnutka: TUBULAR FOREST. Ekipo z imenom SNOW MAKERS so sestavljali arhitekt Gianmario Bonfadini, Angela Martinelli, Barbara Bonfadini. Kraj prihoda: Sondrio – Livigno, Italija.

  Preberi več »

 • 05_SNOW_ekipa_Slovenija_3 2

  SLOVENIJA – Potapljajoča EURO barka

  Ime idejnega osnutka: SINK EURO SHIP – Potapljajoča EURO barka. Ekipo z imenom KREA so tokrat sestavljali Barbara Poša, Tomaž Belingar, Grega Simič in člani Supermjau. Kraj prihoda: Nova Gorica in okolica, Slovenija.

  Preberi več »

 • 06_SNOW_ekipa_Bovec_3

  BOVEC – Zmajeva glava

  Ime idejnega osnutka: DRAGON HEAD – ZMAJEVA GLAVA.
  Lokalno ekipo z imenom Ž.T.A.M. so sestavljali Žiga Bartol, Timotej Mihelič, Alen Skočir, Maj Komac. Kraj prihoda: Bovec – Ex Osnovna šola, Slovenija

  Preberi več »