Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Dogodki 2014 / 2015

Fotografska razstava:
ALEŠ FON »Noč ima svojo moč« / Otvoritev 27.12. ob 17 uri

Aleš se je rodil leta 1967 v Šempetru pri Gorici. Že zgodaj v mladosti, ki jo je preživel v zgornjesoški dolini se je močno navezal na naravo, kjer še danes išče motive za svoje fotografsko ustvarjanje. Po končani lesarski šoli, ga je njegov nemirni duh vodil na prva potovanja po Evropi, Aziji, Afriki, Avstraliji in severni Ameriki. Kmalu je spoznal, da zgolj opazovanje narave ne zadovoljuje njegovih potreb po izražanju, zato si je leta 1992 umisli svoj prvi fotoaparat. Svojim motivom v obsoški krajini se približuje z potrpežljivostjo, predanostjo in na extremen način. Izkušenemu kajakašu, učitelju kajaka in človeku ki se zna gibati v extremnih razmerah narava dovoli do svojih skritih čarov. Aleš je svoja dela prvič postavil na ogled leta 1996 v trdnjavi Kluže in gostišču Mangrt v Logu pod Mangartom nato leta 1997 v okviru projekta “artilerija” Kluže in v hotelu Alp Bovec. Leta 1998 spet v Bovcu in krčmi Devetak v tolminu. 1999 Bovec, 2000 na ljubljanskem gradu in spet trdnjava Kluže 2001 ter v hotelu Sabotin v Solkanu. Avtor se predstavlja tudi z izredno zbirko diapozitivov katere je uredil v tematske multivizije s katerimi je prekrižaril Slovenijo in se odpravil čez mejo ( Rosenheim Nemčija, Gorizzia, Milano Italija). Občasno Fon objavlja svoje fotografije in članke v nekaterih slovenskih revijah kot so, Grif, Gea, Svet in ljudje, Primorska srečanja, Moj otrok, Moj pes, lovec in nekaterih knjigah. Na fotografskem natečaju fotostik v Ljubljani v sklopu sejma šport in turizem je prejel prvo nagrado za svojo fotografijo čarobnih soških korit. V svoji novi razstavi avtor postavlja na ogled spet obsoško krajino tokrat fotografirano med sončnim zahodom in sončnim vzhodom. Text Edvard Hosner

” Noč ma svojo moč” 

Z mojo novo razstavo bi rad na nov način predstavil že videno. Pričujoča kolekcija posnetkov krajine je v celoti posneta med sončnim zahodom in vzhodom v dramatičnih svetlobah ali temi.


Pradavanja:

TOMAŽ PRAUNSEIS / Skejtaj s srcem / 28.12. ob 17 uri

Povezava na domačo stran projekta SK8 s srcem.

JURE BATAGELJ / Slavčeve sledi / 28. 12. ob 18. uri

Jure prihaja iz Gorice, korenine pa ima tudi v Šebreljah. Ukvarja se z atletiko in fotografiranjem, alpinistom in plezalcem pa je poznana predvsem njegova analitična ureditev spletnega mesta: www.slavko-sveticic.com
Ta portal  je v celoti posvečen njegovemu preminulemu stricu Slavkotu. Slavko Svetičič-Slavc je bil Primorec, ki je sledil svojim predhodnikom v višave, a je to početje nadgradil in popeljal do skrajnih težav, in tukaj je izraz ekstremno zelo na mestu.
Drugo leto bo minilo 20 let od kar je Slavc pod Gašherbrumom IV končal svojo pot. Marsikdo med mlajšo generacijo ne ve kdo je bil takrat najboljši na sceni, svetovni da ne bo pomote. Jure nam bo predstavil svoje delo, ki zajema arhiviranje, skeniranje, pisanje in še kaj. S svojo predanostjo skrbi da je Slavko primerno predstavljen tudi tistim, ki ga šele spoznavajo in ga imajo sedaj priliko spoznati preko medija, ki ga takrat še ni bilo…

KLEMEN PREMRL  / Ledno plezanje / 29.12 ob 21 uri
Klemen Premrl je začel svojo alpinistično pot z dvanajstimi leti, dve leti kasneje je bil s svojimi prijatelji med najmlajšimi plezalci, ki so uspeli preplezati športne smeri zgornje IX težavnostne stopnje. Po kratkem obdobju športnega plezanja se je Klemen posvetil alpinizmu in plezanju v večjih Alpskih stenah tako, da je pri šestnajstih letih preplezal več smeri v Julijskih Alpah in Italijanskih Dolomitih, nekaj med njimi tudi v zimskih razmerah…Trenutno spada Klemen v sam vrh svetovne scene v lednem plezanju. Če ste pred kratkim videli filmček iz Grenlandije, kako dva Slovenca (poleg še Aljaž Anderle, prav tako iz Tržiča) napadata ledeno goro, potem ste ga že videli. Še več pa boste na predavanju. Lani je bil Klemen na Boff-u, prisoten kot član strokovne žirije.

KNJIŽNI SEJEM / 27. – 29.12. med 17 in 22 uro
Zadnji dnevi pred novim letom so še priložnost za obdarovanje vaših najbližjih. Lahko pa kupite darilo tudi sebi. Ponovno bomo za obiskovalce Bovca in domačine organizirali prodajno stojnico knjig in drugih spominkov. Ugodne cene in kvaliteten izbor odličnih knjig, revij, novoletnih voščilnic in zemljevidov vas bodo prepričali da nas obiščete. Prodajni program zajema založbe: Didakta, Planinska založba PZS in Sidarta.
Pa tudi na vse oboževalce festivala BOFF nismo pozabili. Za vse vas imamo na voljo spominske majice in puloverje, veselih barv in motivov. Pridite, mogoče pa vam kdo še splete kapo, prav tam. Prodajno – razstavna stojnica bo v drugem nadstropju Stergulčeve hiše odprta v času festivala med 17. in 22. uro.

DJ Nino & DJ Dante / 27. 12. ob 23 uri
Kanalsko tolminska naveza dj-ev, ki vam daje na poslušanje vse od starih hitov do moderne glasbe. Mogoče vam tudi uresničita kakšno glasbeno željo ali vam samo vrneta spomin v osemdeseta, devetdeseta.

Neoromantix: Surfing on the new wave / 29. 12. ob 23 uri
Iz Podbrda se je prebijal po dolinah do Ljubljane, včasih se je ustavil na poti, včasih je šel dlje.
Kdo je Neoromantix boste spoznali zadnji dan festivala. Kilometrino si nabira predvsem na železniških postajah, mostovih in drugih javnih lokacijah po vseh večjih evropskih prestolnicah. Ljubitelj dobre glasbe nam bo s kitaro preigraval hite znanih glasbenikov in skupin. Njegov repertoar je velik, katerih skupin oboževalec pa je, naj ostane še skrivnost.
Neoromantix o sebi tudi:  »V show businessu moraš igrati na element presenečenja!«
Kar se programa tiče se pa lahko do določene mere tudi prilagajam publiki torej vzdušju. Igram lahko Bon Jovi ali pa Fugazi, tudi osnove free jazza, dalmatinskih klap pa ne!«  Z njim boste lahko peli kolikor vas bo volja, samo da ga ne preglasite.

TURNEJA “BEST OF BOFF” 2015
Zadnjih nekaj let skrbimo da je festival BOFF prisoten tudi na drugih lokacijah po Sloveniji.
V povezavi z lokalnimi organizatorji (Kajak Klub Soške elektrarne, Steber team, Soča Oudoor Festival…) izvajamo projekcije v dvoranah, kulturnih domovih in na prostem. Po večini so projekcije »Best of  BOFF« izvajane v sklopu drugih športnih prireditev ali dogodkov. Za več informacij redno spremljajte našo internet stran oziroma facebook profil.  Bi imeli radi BOFF v vašem kraju oziroma na vašem dogodku? Pišite nam na: info@boff.si

Mežica, Kulturni dom 20. februar 2015 filmi, zimska tura
Ljubljana, Plezalni center Ljubljana 12. in 13. marec 2015 filmi, predavanje
Solkan, Kajak center __. junij 2015 tekme, filmi, DJ
Tolmin, Soča Outdoor Festival 03. julij 2015 tekme, koncerti, filmi
Bovec __. avgust 2015 filmi, predavanje, razno