Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 30.12.2009

Filmov poln festivalski torek

Sinoči od pete popoldan pa do polnoči smo na festivalu videli filmski maraton: 14 filmov tekmovalnega sporeda. Prizori in zgodbe od tirolskih Alp do Ugande, od domačega potopljenega podzemlja do gorate džungle Papue Nove Gvineje so lepo zapolnjeno dvorano Kulturnega doma Bovec (predstave si je povprečno ogledalo blizu 200 ljudi) pritegnile, očarale, napolnile z adrenalinom, nasmejale in tudi šokirale.

Festival je odprl župan Bovca Danijel Krivec: “Prepričan sem, da je ta festival na pravem mestu. Na Bovškem so športi v naravi doma. Povezave med Bovce, športom in naravo so na vsakem koraku, prištejemo lahko še zgodovino.”

Jan Maček, predsednik Drče, prireditelja festivala. je poudaril pomen narave kot športnega igrišča za vse, ki se ukvarjajo s športi na prostem. Festival pa je po njegovem tudi nasprotje sodobnemu načinu gledanja številnih filmov, ki jih preprosto snamemo s spleta in si jih ogledamo na računalniškem zaslonu. Na festivalu pa sedemo pred veliko platno skupaj z avtorji in akterji filmov in si za doživljanje vsebine vzamemo čas.

Prisotnih je bilo tudi nekaj avtorjev. Na odru so se gledalcem tako predstavili Blaž Tomažin (Slovenija, dot.Four), Martin Stoni (Avstrija, Hike) ter Eva Walkner in Tine Huber (Avstrija, Headscarf vs. Beanie).

Nocoj od 17. ure bo na sporedu še šest filmov tekmovalnega sporeda, ob 20. uri sledi predavanje letalca Matevža Lenarčiča in nato razglasitev zmagovalcev obeh kategorij po izboru žirije in občinstva.

Festival bo zaključil netekmovalnski sklop reklamnih in predstavitvenih filmov.