Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 14.12.2009

Objavljen spored festivala BOFF

Na bovškem filmskem festivalu od 28. do 30. decembra na ogled 27 filmov o naravi in športu iz devetih držav, od teh 20 v tekmovalnem sporedu.

Žirija tretjega bovškega festivala fimov o naravi in športu (Bovec Outdoor Film Festival – BOFF), je objavila seznam filmov, ki bodo od 28. do 30. decembra prikazani v Bovcu.

V ponedeljek 28. decembra bosta po otvoritvi razstave fotografa Petra Fetticha na platnu Kulturnega doma Bovec “za ogrevanje” na ogled dva filma, ki nista del tekmovalnega sporeda.

V torek 29. decembra od 17. ure dalje bodo na sporedu štirje tekmovalni sklopi filmov, skupaj štirinajst filmov.

V sredo 30. decembra bosta prav tako od 17. ure na vrsti še dva tekmovalna sklopa s po tremi filmi. Festival se bo zaključil s predavanjem letalca Matevža Lenarčiča z naslovom Okrog edinega sveta z začetkom ob 20. uri.

Sledila bo podelitev nagrad in priznanj za najboljše filme ter snežne skulpture. Skulpture bo od ponedeljka ustvarjalo šest mednarodnih ekip. Uradni spored bo zaključilo še pet filmov netekmovalne kategorije reklamnih in predstavitvenih filmov.

Skupaj bo na festivalu prikazanih 27 filmov, od teh 20 v tekmovalnem sporedu. Med slednjimi trije zastopajo kategorijo “narava in okolje”, drugi pa sodijo v kategorijo “šport in akcija”.

Skupaj z deli domačih avtorjev bodo na sporedu filmi iz devetih držav – še iz Avstrije, Belgije, Češke, Nemčije, Slovaške, Švice, Velike Britanije in ZDA.

Podroben spored festivala >
Več o filmih, napovedniki >