Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 13.12.2010

Trije dnevi, 26 filmov

Obiskovalci četrtega bovškega festivala filmov o naravi in športih v njej BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) si bodo od 28. do 30. t.m. v dvorani bovškega kulturnega doma lahko ogledali 26 filmov. Kategorije so tri: “Šport in akcija” se letos prvič deli na kratke filme do 15 minut (8 filmov) in dolge filme (14 filmov), tretja kategorija pa je “Narava in ekologija” s štirimi filmi. Vsi izbrani filmi se potegujejo tudi za nagrade v svojih kategorijah.

Na sporedu bodo filmi iz desetih držav. Na prvem mestu po številu filmov je Velika Britanija s šestimi pred petimi izdelki domačih avtorjev, po štiri sta prispevali Avstrija in Kanada, če štejemo tudi koprodukcijske filme.

V Bovec ne vabijo le filmi temveč tudi spremljevalni spored. Prosta mesta so še tako v delavnici freeride smučanja in deskanja kot v delavnici animacije “stop motion”, ki je brezplačna in primerna tudi za otroke. Do srede 15. decembra se lahko prijavijo tudi še skupine za izdelavo snežnih skulptur. Podrobneje o spremljevalnem sporedu.

Spored projekcij v Kulturnem domu Bovec
Več o filmih

Tujejezični filmi niso podnaslovljeni!