Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 31.01.2011

BOFF 7. in 8. februarja v Kinodvoru

Štirje nagrajeni filmi bovškega festivala filmov o naravi in športih v njej 7. in 8. februarja v Ljubljani na prireditvi (fis)Kulturni dan v Kinodvoru skupaj s premiero slovenskega filma New Dimension Jureta Breceljnika s plezalko Natalijo Gros.

Nagrajeni filmi s festivala BOFF (Bovec Outdoor Film Festival), ki je v Bovcu potekal zadnje dni lanskega leta, bodo naslednji teden na ogled v Ljubljani. Priložnost je tako kot zadnji dve leti dvodnevni spored pod imenom (fis)Kulturni dan v ljubljanskem Kinodvoru.

(fis)Kulturni dan v mestnem kinu se začne v ponedeljek 7. februarja z otvoritvijo ob 21. uri ter s projekcijo zmagovalnega kratkega športnega filma iz Bovca, britanskega plezalskega Do mavrice (To the Rainbow). Sledila bo premiera domačega plezalskega filma New Dimension – Nova dimenzija avtorja Jureta Breceljnika. V 26-minutnem filmu Natalija Gros v Južni Ameriki odkriva korenine urbanega plezanja. Sledil bo pogovor z avtorjem in plezalko.

V torek 8. februarja BOFF prevzame vajeti ob 14.30 z najboljšim dolgometražnim športnim filmom festivala, avstrijskim Mt. St. Elias o alpinistično-smučarskem podvigu na Aljaski.

Ob 16.30 gre na platno zmagovalni film o naravi, avstralski Sol (Salt) o avstralski slani puščavi Lake Eyre, za njim pa najboljši film festivala BOFF po izbiri občinstva, kanadski gorskokolesarski Življenjski cikli (Life Cycles), ki si je z izredno fotografijo in montažo prislužil tudi posebno omembo žirije.

V Kinodvorovi Kavarni bo v torek od 11. ure do 12.15 plezalna delavnica za otroke.

Vstopnica za sklope (Do mavrice + Nova dimenzija; Sol + Življenjski cikli; Mt. St. Elias samostojno) stane 3,80 evra.

Več na strani Kinodvora