Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 08.11.2011

Monte Analogo in goriški festival Monti film

8. novembra  bodo v Gorici (Italija), pričeli s serijo torkovih večerov, na katerih se bodo predstavili filmi s področja gorske kulture. Festival Monti film Gorizia 2011 poteka v organizaciji CAI Gorica ter društva Monte Analogo iz Trsta. Društvo v Trstu prav tako organizira filmske projekcije, ki bodo na sporedu v februarju in marcu 2012. Takrat podelijo tudi nagrado “Scabiosa Trenta”, rok  za oddajo filmskih del poteče 31. decembra 2011.

Monte Analogo (ime izhaja iz naslova knjige Renèja Daumala, klasika planinske književnosti) je društvo, ki cilja k izobraževanju, razvijanju in širjenju slik in gradiva, ki zadevajo vrhove sveta in junake potovanj, odprav in športnih dejavnosti, povezanih z gorami.

Delovanje društva Monte Analogo obsega ustvarjanje medijskega arhiva na osnovi že zbranih 300 filmov in 2.500 knjig ter ustanovitev literarne nagrade in štipendije s planinsko tematiko.

Monte Analogo je  zbirna točka za vse, kar zadeva gorsko kulturo, raziskovanja, speleologije in okolja v mestu z dolgoletno tradicijo in tisoči ljubiteljev.

Monte Analogo www.monteanalogo.net
Razpis 2011/2012 v slovenščini
Monti film Gorica 2011