Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 30.12.2012

Dve tretjini BOFFa za nami

V Stergulčevi hiši prva dva festivalska dneva odličen obisk, polna dvorana in vroča dveurna debata o prostoru za gorske kolesarje v naravi.

V petek in soboto je BOFF uspešno polnil Stergulčevo hišo. V osrednjih terminih je bila dvorana obakrat povsem napolnjena. Obiskalo nas je tudi nekaj avtorjev iz Avstrije, Italije in Slovenije, s katerimi smo po filmih spregovorili nekaj besed.

Soboto smo začeli z okroglo mizo o gorskem kolesarstvu in zakonodaji v Republiki Sloveniji, ki je trajala skoraj dve uri, sicer pa tudi do jutra ne bi obdelali vseh plati te široke teme. Iz tako plodovite debate ni lahko vleči zaključkov, ki ne bi bili iztrgani iz konteksta, a poskusimo na kratko: Tudi Zakon o vožnji z vozili v naravnem okolju, ki je v pripravi, ali kup drugih morebitnih ureditev ne bo rešilo ničesar, če se gorski kolesarji ne bodo sami organizirali souporabnikom prostora ponudili dobrih rešitev. Že ozaveščanje “divje manjšine” kolesarjev bi pomagalo do lažjega dialoga.

Kar se okrogle mize tiče nam preostane le še iz posnete dveurne debate zmontirati gledljiv video.

Kar se tiče filmov, pa se veselimo še zadnjega večera in razglasitve zmagovalcev. Pridite dovolj zgodaj, da si zagotovite sedeže!

Nekaj fotografij najdete na naši facebook strani.