Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Filmi 2012,Šport in akcija (tekmovalni del) ~ 04.12.2012

Tatranski loki z Davom Karničarjem

Tatranski loki z Davom Karničarjem / SL / Jaroslav Matoušek / 47′ / 2011 / Slovaška

30.12.2012, 18:00

Film Tatranski loki Dava Karničarja je zgodba, ki so jo doživeli navdušenci za visokogorsko turno smučanje in ljubitelji gora s tem čudovitim človekom in skromnim ekstremnim smučarjem med njegovim obiskom v Visokih Tatrah.
Film razkriva njegovo življenjsko filozofijo in ponuja uporabne nasvete o gibanju v gorah.
Uživajte v miru, adrenalinu in lepoti gora in delite z nami nepričakovane, tako komične kot resne situacije. Slovenski ekstremni smučar in alpinist svetovnega formata Davo Karničar je na smučeh premagal najvišje vrhove vseh sedmih celin in je kot prvi na svetu smučal z vrha Mont Everesta. Prehodil je vsa gorovja sveta in presmučal številne zahtevne ture. Česa pa še ni doživel? Smučanja v skalnatih masivih Visokih Tater. Ta film prikazuje njegovo mojstrsko gibanje na smučeh. Je pa tudi pričevanje o tem, kar so mu pripravile Visoke Tatre in kakšen vtis so naredile nanj.
Uživajte v smuku po več atraktivnih tatranskih žlebih in stenah, med drugim tudi v Davovem znamenitem spustu z drugega najvišjega vrha v Tatrah – Lomniškega vrha (Lomnický štít), med katerim so ekipo presenetile zelo skrajne razmere.