Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Filmi 2013 ~ 26.11.2013

The Last great climb

The Last great climb / SL / Alastair Lee/ 60′ / 2013 / Velika Britanija

30. 12. 2013, Štergulčeva hiša21:00

Letošnji film Alistaira Leeja je ep. Ep, ki zaključuje vse gorske epe, se odvija v gorah Zemlje kraljice Maud na Antarktiki. Film sledi najboljšemu avanturističnemu plezalcu Leu Houldingu in njegovi preizkušeni ekipi, ki jo sestavljata Jason Pickles in Sean ‘Stanley’ Leary, ko se prvič poizkušajo povzpeti na severovzhodni greben, ki je prava mojstrovina pogorja, na veličastni vrh Ulvetanna (2931 m). Gre za enega izmed tehnično najbolj zahtevnih vzponov v enem izmed najbolj surovih okolij na svetu.

Film prepleta zgodbo o plezalčevi življenjski želji, da bi se povzpel na enega izmed najbolj oddaljenih in zahtevnih vrhov na svetu, s fascinantno zgodbo gore, ki je bila odkrita šele leta 1994. Zgodba se odvija v današnjem času, ko le še nekaj dobrih smeri še ni bilo preplezanih. Vsako ped te avanture, ko spoznavamo spoštovanja vredno in smešno ekipo, je posnel večkrat nagrajeni Alastair Lee. Ekipa je deležna lepega vremena brez primere, vendar pa jih ostre razmere počasi potolčejo, ko neizogibno postanejo ‘manj ugodne’ medtem, ko poizkušajo kljubovati verjetnostim in dokončati vzpon. Zadnji veliki vzpon preprosto obljublja enega izmed najbolj spektakularnih in navdihujočih gorskih filmov, ki so bili kadarkoli posneti.

AVTOR:
Adventure film-maker Alastair Lee has been awarded one of the highest international accolades in his industry. At the annual Trento Film Festival on Saturday 4th May, Lee was presented with the International Alliance for Mountain Film (IAMF) Grand Prix, in recognition of his body of work during the last decade.
NAGRADE:
‘Best Climbing Film’ at the Banff Mountain Film Festival
‘Judges’ Special Prize for Film Craft’ at the Kendal Mountain Film Festival

PRODUKCIJA: www.posingproductions.com

VEČ O FILMU: http://www.thelastgreatclimb.com/