Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 29.08.2013

V Solkanu dobili tudi prvega ambasadorja BOFF

Pretekli vikend se je v sklopu SOČA FEST-a ’13, ki ga je organiziral KKSE (Kajak klub Soške elektrarne) predstavil tudi naš festival. Kot popestritev in zaključek dneva smo bili tam prisotni že tretje leto.

Ogledali smo si kratek film o izletu in spustu s kajaki po Čilu in Argetini, avtor Andrej Bijuklič je občinstvu dobro poznan. Vrhunec večera pa sta bila dva daljša filma, ki sta prav tako navdušila že v Bovcu, gorskokolesarski S.I.N. (Strength in numbers) ter ekspedicijski kajak film Congo (Kongo). Več o filmih v prejšnji novici (glej povezave). Oba filma pa bosta na ogled tudi v sklopu dogodka Soča outdoor festival, ki bo septembra potekal prvič v Tolminu

V Soči pod Solkanom se je v soboto res veliko dogajalo. Med drugim so člani društva W’BLCH poskrbeli za pravo žičnico na Soči. Tako so (smo) se obiskovalci lahko preizusili v wakeboardu, nekateri so se povlekli celo s kajakom. Vsi upamo, da se dogodek kmalu ponovi. Za popestritev so poskrbeli tudi člani (Samo) Sup Slovenia (Stand Up Paddle), to so tiste kao surf deske, ki pa to niso. Na teh deskah stojiš, v rokah imaš veslo in greš, kako hitro in kje, pa je odvisno od tebe, zanimiv in efektiven trening. V organizaciji KKSE so izpeljali tudi tekmi: retro kajak tekmo z legendami tega športa, ter kajak kros z atraktivnim višinskim štartom, postavljenim na obrežje reke Soče. Več fotografijj v tej fotogaleriji.

Že nekaj časa smo organizatorji festivala BOFF razmišljali, da bi bilo dobro imeti nakakšne predstavnike oziroma ambasadorje festivala. Koga povabiti  in kako začeti, pa še nismo vedeli. In Soča Fest se nam je zdel pravi moment in tudi prvo ime je bilo tam. Domačin iz Solkana Andrej Bijuklič ni samo odličen kajakaš, poznamo ga tudi kot plezalca ter gorskega kolesarja, človeka z nasmejanim obrazom, vedno pripravljenega pomagati. Veselje do filma pa ga je pripeljalo tudi do sedaj njegovega tretjega filma (Red Lines 2008, Nova Zelandija 2011, Kajak trip: Čile-Argentina 2013), posneli so jih seveda več, a kot celota bi omenili le te. Ko smo ga povabili k novi vlogi, jo je z veseljem sprejel in upamo, da si bomo lahko medsebojno pomagali tudi k kakemu skupnemu cilju. S prijatelji so pred kratkim ustanovili tudi EKS (Ekspedicijski kajak Slovenije). “Ekspedicijsko kajakaštvo bi lahko paradoksalno označili za individualni šport, ki temelji na ekipnem delu. Ko se spuščaš po veliki brzici, vse temelji na tebi. Zdi se ti, da si edini na svetu, zaneseš pa se lahko le na svoje izkušnje. Toda če gre karkoli narobe, se lahko zaneseš samo še na znanje in sposobnosti svoje ekipe …” so zapisali v predstavitvi EKS.

Andrej že celo življenje živi ob slalomski progi v Solkanu. S slalomom se je začel ukvarjati v zgodnji mladosti, vendar pa je kmalu začutil, da si želi več, kot le veslati po umetnih progah in trdo trenirati za tekmovanja. Že v zgodnjih dvajsetih letih je, zaradi svojih izkušenj, znanja in profesionalizma postal eden najbolj spoštovanih ekstremnih kajakašev v Sloveniji. Znan je po svojem “out-of-the-box” razmišljanju. Je pionir video-kajakaštva v Sloveniji: S svojim filmom Red Line je zmagal na prvem BOFF festivalu (nagrada občinstva)

Torej Andrej Bijuklič je prvi ambasador festivala BOFF (Bovec outdoor film festival). V Primorskih novicah si lahko preberete tudi njegov intervju. Še nekaj imen imamo v rokavu, kmalu vam jih predstavimo. Če misliš, da lahko postaneš ambasador tudi ti, nam pošlji svojo predstavitev ter video & foto datoteko.

Se vidimo 12.09. 2013 v Tolminu. Kmalu bomo objavili tudi razpis za avtorje – BOFF 2013.