Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 05.06.2014

BOFF 14. junija na Soča festu v Solkanu

BOFF v soboto 14. junija z dvema filmoma z lanskega festivala gostuje na prireditvi Soča fest v Solkanu pri naših prijateljih iz kajak kluba Soške elektrarne. Takole predstavljajo svoj športni dan:

S Sočo smo neločljivo povezani in prav je, da je tudi njej posvetimo dan, ko bomo na enem mestu zbrali in predstavili več njenih znanih in manj znanih atributov. Prireditev, ki jo organiziramo, bo združevala športno, zabavno in kulturno dogajanje, ki nam ga nesebično ponuja naš edinstven smaragdni biser. Pester celodnevni program bo razveselil najmlajše, osvežil najdrznejše in obogatil najzahtevnejše, saj bo možnosti za prijeten izkoristek poletnega dne ob Soči neskončno.

Prireditev je primarno športne narave, saj se bodo na njej predstavljali različni športi, ki jih lahko izvajamo na vodi in ob njej, poleg tega pa je program zasnovan tako za najmlajše, njihove starše, mladino, starejše in vse ostale. V spremstvu izkušenih učiteljev boste lahko preskusili veslanje v kajaku ali “sit on top”. Veslanje stoje (SUP – stand up paddling) je novi hit v našem prostoru, ki ga odlikuje predvsem dokaj preprost začetek. Pogumnejši bodo lahko preizkusili wakeboarding ali longboard. Na razpolago bo veliko testnih kajakov, SUP-ov in ostale opreme. Predstavilo se bo tudi več ponudnikov opreme, ki vam bodo radi ponudili nasvet.

Kogar pa bo dajala lenoba, si bo lahko preko celega dneva ob srebanju osvežilnih pijač ogledal več tekmovanj v različnih disciplinah ali poslušal še ne uveljavljeno, a zelo zanimivo skupino Maister. Na koncu si bomo ogledali dva filma festivala BOFF: s prvim filmom Valhalla, v Bovcu zmagovalnim med daljšimi športnimi filmi, se bomo vrnili v zimo in vse njene radosti, z drugim, soteskarskim The Beginning, pa vam bomo prikazali, kaj se ob Soči še lahko počne.

Predvideni spored:

10.00 – Sočaraja, ustvarjalne in izobraževalne delavnice za najmlajše
11.00 – SUP maraton
13.00 – Promocija in testi opreme, šola kajaka, wakeboard, slackline, longboard …
16.00 – Stand up paddling in Wake board avanture na Soči
16.00 – Kulinarično doživetje “Soške dobrote”
17.00 – SUP, rekreativno tekmovanje in predstavitev
19.00 – Kajak kros izziv, atraktivno tekmovanje v disciplini kajak kros
20.00 – Koncert Maister, foto & video predstavitev dnevnih utrinkov Soča festa
21.00 – Podelitev nagrad in projekcija filmov festivala BOFF: Valhalla in The Beginning

socakajak-klub.si
www.facebook.com/SocaKayakRaceFever