Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 06.01.2014

Drugi ambasador BOFFa je Edo Senica

V Bovcu smo zadnjega dne festivala dobili tudi drugega ambasadorja festivala BOFF, padalca in letalca Eda Senico.

Zadnji dan sedmega festivala je minil tudi v družbi dveh predavateljev. Izjemna letalca in B.A.S.E. skakalca: legenda Stane Kranjc in mlajši Edo Senica sta nam na vesel način predstavila resnost teh športov. Čeprav je bilo v dvorani kar nekaj padalcev, pa mislim da večina med nami še nikoli ni imela možnosti videti in otipati letalne obleke (wingsuit) v živo. Roli si jo je tudi oblekel in malo poskakal po dvorani Stergulčeve hiše v Bovcu. Vsi smo bili veseli njunega obiska našega festivala.

Edo Senica je tudi zavrtel film ekipe Phoenix-fly: The Need 4 Speed – Mountain Trails. Odprta usta, vzkliki in navdušenje so napolnili dovorano, še najbolj ko so gledalci spoznali kako domače prizorišče.  Okoli 200 km na uro mimo dreves, skozi grape in luknje, formacije in napadi na padalce, barve in na koncu smeh. Čista akcija z dobro elektronsko glasbo za podlago, tako, ki malo spominja na francoske filme ala Apocalypse Snow z začetka osemdesetih. Poznavalci slovenskih vrhov lahko v tem kratkem filmu vidijo tudi nekaj sekvenc tudi iz Zg. Posočja.

Ta hitri in drzni film si lahko ogledaš tukaj.

Eda smo povabili, da postane ambasador BOFFa, upamo da nam uspe kakšen dober skupen projekt. Dobrodošel!

Edo je Ljubljančan. Nekoč mu je bila snežna deska najboljši športni rekvizit, sedaj pa že več kot deset let padalo (od 17. leta). Leti in skače, tudi jadra. S padalom in obleko, prirejeno za ta namen, v tej kategoriji spada v sam svetovni vrh. Je nasmejan, dobre volje, zato je tudi priljubljen. Skočil je domala s skoraj vsake stene ali stavbe, ki v druščini B.A.S.E. padalcev kaj šteje, skokov z letala skoraj ne šteje več. Zaradi dostopov na težke odskoke in pripravljenost na to pa mora Edo kdaj zaviti tudi v kako plezališče. Najraje seveda skače z gora, vseh odskočišč pa vam seveda ne bo izdal.

Edo Senica je član mednarodne ekipe Phoenix-fly.

Photos by Anže Furlan