Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Filmi 2014 ~ 29.11.2014

Na robu

On the Edge / SL / Aleksander Dario Nilsen, Sohail Kamali/ 46′/ 2013 / Norveška

28. 12. 2014, Stergulčeva hiša, ob 20:00

Na robu je dokumentarec o 33 letnem Eskilu Rønningsbakkenu z Norveške – najbolj drznem mojstru ravnotežja, ki je zaradi svojih podvigov cenjen po celem svetu. To je zgodba o človeku, ki dobesedno živi na robu – ko lebdi nad soteskami ali ko na težavnih vrhovih izvaja točke, ki kljubujejo smrti, – in vse to brez uporabe varnostnih pasov ali mrež. Eskilu sledimo prek spektakularne pokrajine in čudovite narave. Njegove nastope spremljamo visoko nad fjordi na najbolj znanih gorskih lokacijah Norveške. Eskil združuje vse od nevarnosti, do umetnosti in vseživljenjskega prizadevanja za izzivanje svojih meja. Filmska ustvarjalca Sohail Kamali in Aleksander Dario Nilsen se odpravita na potovanje, ki nam pokaže, kje se je začela Eskilova avanturistična kariera, skozi poglobljen intervju dobimo edinstven vpogled v njegovo nemirno življenje.

AVTORJA: Aleksander Dario Nilsen,  Sohail Kamali
Aleksander Dario Nilsen (1980) – producent in režiser. Rojen je bil v Kolumbiji in posvojen v Hamar na Norveškem.  Leta 1997 je ustanovil filmsko in TV produkcijsko podjetje Filthy Frames. Istega leta je posnel dva kratka filma, ki sta bila predvajana na nacionalni televiziji (NRK2).  Prav tako je produciral in režiral številne TV programe za lokalno TV postajo.  Leta 2004 je dokončal študij filmske produkcije na Westerdals Film & TV v Oslu. Leta 2005 je bil film “Tilbake til begynnelsen”, ki ga je režiral, nominiran za “Golden Frame” v kategoriji za najboljši dokumentarec. Film so istega leta predvajali na nacionalni televiziji (TV2). Film je prejel tudi častno omembo na The Norwegian Documentary Film Festival (norveškem festivalu dokumentarnega filma) in postal zmagovalec na Dokma International Film Festival (Mednarodni filmski festival Dokma). Njegov zadnji projekt On the Edge (Na robu) (2013), katerega je soustvarjal in režiral, je doživel svojo premiero na veliko noč 2013 na nacionalni TV (TV2). Trenutno ustvarja dokumentarce, komercialne, korporativne filme, in filme o dogodkih pri Filthy Frames.
Sohail Kamali (1978) – kinematograf in režiser. Rojen je bil v Baerumu na Norveškem. Leta 2004 je doštudiral filmsko produkcijo na Westerdals Film & TV v Oslu. Leta 2005 je soustanovil video produkcijsko podjetje Mirror Pictures. V Oslu je delal še 3 leta preden se je preselil v Anglijo in tam nadaljeval svoje izobraževanje v kinematografiji. Sohail je leta 2011diplomiral na The London Film School iz filmskega ustvarjanja, specializiral se je v kinematografiji. Med svojim bivanjem v Veliki Britaniji je posnel veliko kratkih filmov in delal na komercialnih in glasbenih videih. Njegov zadnji projekt On the Edge (2013), katerega je posnel, soustvarjal in režiral pripoveduje zgodbo o najbolj drznem  umetniku ravnotežja Eskilu Rønningsbakkenu. Film je bil premierno predvajan za veliko noč 2013 na norveški nacionalni TV. Trenutno projektno dela na igranih filmih v Oslu, Sohailov mentor je profesionalni kinematograf iz Londona.

PRODUKCIJA: Filthy Frames