Polja označena z * so obvezna / Fields marked with a * are required

Novice ~ 22.12.2014

Tudi letos pestro izven projekcij

V letošnjih treh festivalskih dneh ob filmih še fotografska razstava, predavanja in glasbeni dogodki.

Obiskovalci, ki se vračate iz leta v leto, ste že vajeni, da je na prizorišču ter v okolici živahno tudi pred predstavami in po njih. Tako jih bo tudi letos poleg osemindvajsetih filmov v Bovcu pričakala vrsta spremljevalnih dogodkov.

Otvoritveni dogodek v soboto 27. ob 17. uri bo zopet otvoritev fotografske razstave v Stergulčevi hiši, tokrat avtorja Aleša Fona. Fotograf iz Bovca, tudi izkušen kajakaš, se največ posveča fotografiranju obsoške krajine. Razstavi je nadel ime “Noč ima svojo moč“.

Predavanja

Letošnja predavanja so tri. V nedeljo 28. ob 17. uri bo Tomaž Praunseis, rolkar in filmski ustvarjalec ter tudi član letošnje festivalske žirije, spregovoril o dobrodelnem projektu Skejtaj s srcem. Ob 18. uri bo sledilo predavanje Jureta Batagelja, ki ureja spletno stran, posvečeno njegovemu stricu Slavku Svetičiču – Slavcu. Prihodnje leto bo minilo dvajset let, kar se Slavc ni vrnil z Gašerbruma IV.
V ponedeljek 29. pa bo ob 21. uri tržiški plezalec Klemen Premrl predaval o najtežjih kombiniranih lednih plezalskih smereh. Vsa predavanja bodo v veliki dvorani, kjer bodo tudi projekcije filmov.

Knjige

Tradicionalno festival spremlja tudi knjižni sejem, pretežno s knjigami z gorniško tematiko. Sodelujejo založbe Didakta, Planinska založba PZS in Sidarta. Sejem bo odprt vsak dan med 17. in 22. uro.

… in glasba!

Večerni spored na dvorišču Stergulčeve hiše je glasbeni: v soboto kanalsko-tolminska DJ naveza Nino in Dante, v ponedeljek pa čezevropski ulični glasbenik, kitarist Neoromantix.

O spremljevalnem sporedu podrobneje TUKAJ
Gostje

Na festivalu bo navzoča večina domačih avtorjev ter akterjev in tudi kakšen izmed tujih. Projekcijam bodo sledili pogovori z njimi. Več o izboru filmov TUKAJ.